سالهاست که به منظور سهولت در درست کردن آتش، به تولید انواع زغال در سراسر جهان پرداخته می شود. از این رو، در این مقاله می خواهیم، به شرح کامل فرایند تولید زغال در کوره های زغال سازی و همچنین معرفی بهترین دستگاه ها در این زمینه بپردازیم.
آشنایی با نحوه تولید انواع زغال
انواع زغال در دستگاه ها و کوره های زغال سازی صنعتی به دو شیوه تولید می گردد:
2- شیوه ای که در آن به کمک ضایعاتی همچون خاک زغال یا خاک اره، زغال تولید می شود. کوره زغال ساز تولیدی در این روش، زغال چینی، زغال کبریتی یا فشرده نامیده می شود.
1- روش استفاده از چوب در تولید زغال
کوره صنعتی زغال، دستگاهی است که در این روش به کار گرفته می شود.
دستگاه های کوره زغال صنعتی جهت تولید انواع زغال عبارتند از:
نکاتی در مورد کوره های تک منظوره یا جداره ای
معمولاً جهت تولید زغال کبابی از کوره جداره ای استفاده می گردد. با اینکه زغال مجلسی و قلیانی نیز توسط کوره های جداره ای پاسارگاد قابل تولید هستند، اما ضمانت شرکت سازنده فقط در مورد زغال کبابی درجه یک را شامل می شود.
نکاتی در مورد کوره های زغال سازی چند منظوره
از انواع چوب هایی که در این کوره ها جهت تولید زغال استفاده می گردد، می توان به چوب مرکبات، سیب، انگور، انجیر و لیمو اشاره نمود. این کوره های چند منظوره از قابلیت تهیه زغال مجلسی، کبابی و زغال مخصوص قلیان برخوردارند.
کوره های چند منظوره دارای چه مزایایی هستند؟
با توجه به اینکه کوره های جداره ای، قابلیت تولید زغال کبابی درجه یک را دارند، از این رو، می توانند انواع دیگر زغال، همچون زغال لیمو را نیز تولید نمایند. لازم به ذکر است که زغال لیموی تولید شده توسط این دستگاه ها، فاقد کیفیت مناسب بوده و نمی تواند مشتری را راضی نگه دارد.
اما زغال لیموی تولیدی توسط کوره های چند منظوره از کیفیت بالایی برخوردار بوده و زغال قلیان و کبابی ساخته شده در این کوره ها، به صورت کاملاً تضمینی و درجه یک می باشد. همین امر سبب می شود از لحاظ قیمتی، این کوره ها نسبت به کوره های تک منظوره گران تر باشند. البته کوره های چند منظوره قادر به ارائه عملکرد فوق العاده مطلوب تر و با کیفیت تری در مقایسه با کوره های جداره ای هستند.
انواع مدل های دستگاه کوره زغال چند منظوره
دستگاه زغال جی پلاس و همرفتی، دو مدل از کوره های چند منظوره موجود در بازار می باشند که شرکت، طراحی و ساخت کوره زغال G+ را به شکلی کاملاً تخصصی انجام داده و این کوره بدون کف می باشد.
آشنایی با دستگاه کوره زغال کومپیند
پس از انجام عملیات فشرده سازی مواد خامی همچون خاک اره، خاک زغال و پوست گردو، تولید زغال توسط دستگاهی به اسم اکسترودر صورت می گیرد. زغالی که درون دستگاه کومپیند تولید می گردد، دارای گازگیری کامل 100 درصدی بوده و این محصول هیچگونه خامی را بر جای نمی گذارد.
در ادامه این مقاله، در مورد روش تولید زغال فشرده یا کبریتی با استفاده از ضایعات پرداخته می شود.2- نحوه تولید زغال کبریتی یا فشرده با استفاده از ضایعات
جهت تولید زغال فشرده به کمک ضایعاتی همچون خاک زغال یا خاک اره، از دو مدل خط تولید استفاده می گردد، خط تولید اکسترودری و خط تولید پرس. در ادامه، به معرفی و ارائه توضیحاتی در رابطه با این دو نوع خط تولید پرداخته می شود
خاک زغال، ماده اولیه به کار رفته در این خط تولید می باشد و نام دیگر این روش تولید، پرس هیدرولیک است. این دستگاه، می تواند زغال را در اشکال هندسی متنوع و در ابعاد مختلف تولید نماید. زغال تولیدی به این روش از کیفیت مناسب و مطلوبی برخوردار بوده و توانایی تهیه زغال قلیان و کبابی را دارد. کشورهایی همچون ترکیه، امارات، عمان، قطر و بخش هایی از عراق به مصرف این نوع زغال می پردازند، و به طور کلی، استفاده از آن به عنوان زغال قلیان و مجلسی صورت می گیرد.
از ضایعاتی همچون پوست گردو، خاک اره و خاک زغال به عنوان مواد اولیه در دستگاه اکسترودر جهت تهیه زغال استفاده می شود.
زغال های تولید شده در این روش که مواد اولیه آنها خاک اره و پوست گردو است، دارای اشکال چهارگوش بوده و سوراخی در وسط آن واقع است. این خط تولید با توجه به عملکرد و بازدهی که دارد، بسیار مقرون به صرفه نیز می باشد. از آنجا که مواد فشرده شده خام، همان زغال فشرده یا بریکت را تشکیل می دهند، از این رو، بایستی در کوره قرار داده شوند تا به کربن تبدیل گردند. این عملیات به دو طریق پیاده سازی می شود، یکی روش صنعتی و دیگری روش سنتی.
در روش صنعتی، کوره سازان به صورت کاملاً کارشناسی شده و تخصصی، کوره زغال کومپیند را طراحی کرده و می سازند.
در روش سنتی، مکان تولید زغال توسط گل و کاهگل آماده می گردد و سپس حرارت دهی به زغال بریکت یا فشرده توسط شعله مستقیم انجام می شود
کوره های تولید زغال جی G+ از چه مزیت هایی برخوردارند؟
مدل های کوره چند منظوره، جی پلاس و زغال همرفتی می باشد. با اینکه، این دو مدل کوره از لحاظ کیفیت با هم تفاوت های محسوسی دارند اما از کاربرد یکسانی برخوردار می باشند. در ادامه این مقاله، به بررسی و ارزیابی چگونگی عملکرد کوره های جی پلاس و همرفتی پرداخته می شود، تا به کمک آن بتوانید مزایای کوره زغال G+ را نسبت به دستگاه زغال همرفتی تشخیص دهید.
آسنایی با مزایای نرم ا فزار حقوق و دستمزد